De Big Mill Band in actie:

9 juni 2018: Voorjaarsconcert Koperen Tuin, Leeuwarden, 17.00 – 18.00 uur  

Onze jaarlijkse studiedag houden we op zaterdag 9 juni in de Koperen Tuin in Leeuwarden. Een dag waarop we met de band uitgebreid de tijd nemen om in de muziek te duiken met extra aandacht voor de verschillende secties. En dan – zo tijdens borreltijd – sluiten we de dag af met een heerlijk voorjaarsconcert. Kom je ook?

 

 

 

 

 

 

 

22 april 2018: Urban Trail Run, Leeuwarden

De Leeuwarden Urban Trail is een bijzondere loopervaring van ongeveer 10 km door unieke gebouwen waar je in het gewone leven niet zomaar kunt komen. En al lopend kom je dan ineens de Big Mill Band tegen die je swingend tegemoet speelt. Een ontdekkingstocht van sportiviteit, muziek, cultuur en architectuur. 

 

 

 

 

 

 

11 november 2017: Friejam Jazz Festival, Leeuwarden

Een verrassende en veelzijdige jazzavond met Estafest, 4 jazzcombo’s en 8 bigbands. Big Mill Band verzorgt de spetterende afsluiting van de avond. Kom dus op zaterdagavond 11 november naar de Neushoorn in Leeuwarden en beleef het mee! Klik voor het programma

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

26 maart 2017: Jazz ’n Taste Drachten 
Een heerlijke combinatie van live Jazzmuziek en culinaire verrassing en. Dit evenement start om 12.30 uur en wordt om 16.15 uur afgesloten met een spetterend optreden van de Big Mill Band. Kijk op jazzntastedrachten.nl voor meer informatie en bestel snel je kaarten. Op=op Laat je verwennen en verrassen.

jazz n taste drachten

 

 

 

 

 

 

 

 

11 maart 2017: Paviljoen De Leyen in Rottevalle
De big Mill Band heeft op 11 maart haar jaarlijkse studiedag op deze prachtige locatie. Deze dag sluiten we af met een optreden om 17.00 uur. Het wordt een swingend en afwisselend programma.

19 maart 2017: Spring is coming Soon
Muziekfestival in de Makelyn in Hurdegarijp. Het festival begint om 14.00 uur. De Big Mill Band speelt om 19.15 uur. Na de repetitiedag van 11 maart zullen we deze zondag de sterren van de hemel spelen!!

big mill band speelt op spring is coming soon

 

 

 

 

 

 

 

11 november 2016, Lichtjesfeest Westeinde Leeuwarden,  tussen 18.45 en 21.00 uur.
Op 11 november was er van alles te zien en te beleven op het Zorgplein (naast MFC Eeltje’s Hiem) in de wijk Westeinde te Leeuwarden. Vanaf 18.45 uur waren er optredens van djembégroep, Sake Hijlkema en van de Big Mill Band.

4 juni 2016: Optreden bij Slachtemarathon 
De Big Mill Band heeft de lopers aangemoedigd met opzwepende jazz. De vroege lopers konden van de muziek genieten. De Big Mill Band speelde van 8.00 – 8.45 uur Plaats: Getswerdersyl, vlakbij Franeker.

Spring is coming soon: De Big Mill Band speelde op 9 april 2016 op het festival: Spring is coming soon. Staniastate Oenkerk. Op dat festival speelden zeer uiteenlopende jazzgroepen en bands. In een informele sfeer met een hapje en een drankje was het heerlijk luisteren.

Woensdagavond 16 december 2015, heeft de Big Mill Band een miniconcert gegeven voor buurtbewoners, aspirant leden, familie, vrienden, bekenden en belangstellenden.  In Eeltje’s Hiem, Pieter Sipmawei 11, te Leeuwarden.

Vacature:  We zoeken een bastrombonist, toetsenist en trompettisten om onze band compleet te maken.  Heb je zin om bij de Big Mill Band te komen spelen? Je bent welkom bij de repetities op woensdagavond in Leeuwarden. Meld je aan bij: Aaltsje de Jong, 06 47594813 of info@bigmillband.nl

Optreden City Jazz: 30 augustus 2015 te Leeuwarden. Gouveneursplein. De BigMill Band mocht de spits afbijten. We speelden met jong talent, Maaike Boonstra trompet en Berend  Rombouts, gitaar, die fantastische solo’s lieten horen. Een optreden wat stond als een huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mei 2015: Dokkum. Op Bevrijdingsdag heeft de Big Mill Band opgetreden in Dokkum  Er werden oude jazz nummers gespeeld van bv Miles Davis, Glenn Miller en van nieuwe nummers zoals van Caro Emerald, passend bij de sfeer van deze dag.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Leeuwarden! 5 Januari 2015 De Big Mill Band speelde tijdens de inloop op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leeuwarden in de foyer van de Harmonie.  Een swingende binnenkomst voor de honderden gasten.nieuwjaarsreceptie 2015

Optreden: 9 november 2014 in Trebol Harlingen. Friejam schreef over dit optreden het volgende: Het was een prachtig optreden van de Big Mill Band op 9 november in Trebol te Harlingen. Ondanks het mooie weer kwamen veel jazzliefhebbers op het concert af. Zij hadden zeker geen spijt van hun bezoek aan Trebol.De Big Mill Band gaf een dynamisch en gevarieerd concert waarbij de avontuurlijke arrangementen geraffineerd en met veel geestdrift werden gespeeld.Het repertoire was breed en bevatte zowel de klassieke swing, bebopthema’s, alsmede de cross-over muziek van Amy Winehouse. Een belangrijke rol werd door de jonge zangeres Ineke Dijkstra vervuld. Met een soepele timing en veel durf gaf zij een extra dimensie aan dit optreden. Groot applaus voor inzet, muzikaliteit en de vakkundige presentatie van dit orkest uit Leeuwarden. Daarna was er nog een stevige jamsessie o.l.v. Steven Sluiter op altsax met o.a. Andre Fennema (piano),Freek Munninksm (gitaar), Hans Meijer (trompet), Annemiek Zijlstra (zang) en nog een drietal muzikanten. Zij sloten deze middag in stijl af. Kortom een inspirerende en toffe middag in Trebol!

Midnight Walk, 19 september 2014. Op deze vrijdagavond heeft de Big Mill Band de wandelaars dansend over de finish geholpen. Vanaf 24.00 kwamen de wandelaars over de streep in de Harmonie, na een prachtige wandeling door Leeuwarden en door Leeuwarder gebouwen.

Op 5 juli 2014 heeft de Big  Mill Band een prachtig optreden gehad tijdens de Tall Ships Races i  Harlingen. Op een enorm podium waar de vorige bands vanaf geregend waren, kon het optreden van de Big Mill Band gelukkig doorgaan. De zon kwam te voorschijn. Met uitzicht op de geweldige Tall Ships was het goed spelen. Voor foto’s en filmpje: zie media.

Op 25 mei 2014 heeft de Big Mill Band een swingend optreden verzorgd op het Gouveneursplein in Leeuwarden tijdens het Fries Straatfestival.  

 

Geef een reactie